Košarka

ABA LIGA: Potpisan ugovor u interesu fer pleja

Predstavnici ABA lige i klubova učesnika plej-ofa potpisali su danas sporazum koji su se obavezali da će učiniti sve da završnica tog takmičenja protekne u fer pleju i sportskom duhu, kako bi na taj način zaštitili visoku reputaciju tog košarkaškog takmičenja.
ABA LIGA: Potpisan ugovor u interesu fer pleja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Polufinalna serija regionalnog takmičenja počeće 14. aprila duelima Crvena zvezda - Partizan i Budućnost - Cedevita. Igraće se na tri pobjede, po sistemu 2-2-1.

Predsjednik ABA lige, Radovan Lorbek, kazao je da je sastanak u Ljubljani bio od velike važnosti jer završnica takmičenja donosi veliki rizik.

"Ustanovili smo da svi učesnici moraju da se pridržavaju pravila, da protivnika i sudije tretiramo na adekvatan način i podržimo jedni druge kako bismo povećali ugled takmičenja", rekao je Lorbek za sajt regionalnog takmičenja.

On je istakao da su se svi na sastanku složili da je organizacija ABA lige i suđenje na najvišem nivou.

"Iz tog razloga možemo da očekujemo da će naše najbolje sudije dijeliti pravdu u mečevima ABA lige i Eurolige, kao i da vjerujemo u odluke komesara za suđenje Aleša Kamnikara. Utakmice u plej-ofu jedna za drugom su neobične u Evropi, ali će svi morati na to da se prilagode", zaključio je Lorbek.

Prema njegovim riječima, organizatori mečeva svjesni su odgovornosti kako bi svi bili bezbjedni, kao i da su čelni ljudi Jadranske lige uvjereni da će klubovi ispuniti očekivanja i u skladu sa standardima Eurolige.

Portal Analitika