Fudbal

Jaja Ture blizu Intera, ali...

Kada je prije nepunih mjesec i po dana italijanskim fudbalskim nebom osvanula informacija da je Jaja Ture velika želja Intera, mnogi su se samo nasmijali i ovu priču stavili u drugi plan. Međutim, navijači Nerazura sada će imati 60.000.000 razloga da vjeruju da je transfer ipak moguć!
Jaja Ture blizu Intera, ali...
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kako prenosi italijanska Gazeta, vlasnik Intera Erik Tohir odlučio je da klupsku kasu napuni sa pomenutom sumom novca, a iako Roberto Mančini neće moći da koristi kompletnu svotu na ime transfera, prioriteti se nisu promijenili. A kako Gazeta navodi, sportski direktor Intera Pjero Auzilio obavio je 18. marta u Barseloni razgovore sa Tureovim agentom, Dimitrijem Selukom, đe je iznio svoju ponudu za najboljeg igrača Obale Slonovače i Mančester Sitija! 

Prema prvim informacijama, Seluku se ponuda izuzetno dopala, s obzirom da jeTure označen kao zvijezda ambicioznog projekta koji bi "skudeto" trebalo da vrati na Đuzepe Meacu.

S obzirom da je Ture nedavno odbio da produži ugovor sa Mančester Sitijem, priče o odlasku sa Etihada sve su jače, a poznato je da je iskusni vezista nekoliko puta naglasio da bi volio da se oproba u novoj sredini. A Italija bi bila savršeno mjesto za njega! 

Međutim, postoji i jedna mala začkoljica. Naime, Ture u Sitiju godišnje zarađuje blizu 11.000.000 eura, što Inter nikako ne bi mogao da isprati. Ali, on bi pristao na smanjenje plate, ali pod uslovom da mu Nerazuri ponude ugovor do 2020. godine, kada će napuniti 37 godina. Naravno, uz to da mu plata raste s vremenom.

Portal Analitika