Crna hronika

Za ubistvo Agovića 40 godina zatvora

- Vesko Agović (24) i Alen Piljević (22) osuđeni su na po 20 godina zatvora zbog ubistva Meha Agovića iz sela Vrbica kod Petnjice. U znak protesta rođaci i komšije pokojnog Agovića napustili su sudnicu nakon izricanja presude.
Za ubistvo Agovića 40 godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća, sudija Višeg suda Jokan Varagić kazao je da je nakon izvođenja dokaza sud zaključio da su odgovorni za učinjeno djelo i da je optužnica u potpunosti dokazana.

- Umišljaj je utvrđen jer su obojica htjeli izvršenje djela, a visina kazne je određena uzimajući u obzir njihove godine kao olakšavajuće okolnosti. Olakšavajuće okolnosti su i da Agović ima dvoje maloljetne djece, a Piljević jedno. Otežavajuće okolnosti su namjere, način i pobude iz kojih je izvrZa ubistvo Agovića 40 godina zatvora šeno ovo djelo - zaključio je Varagić. Sudija Varagić je dodao da Agović nije sporio u svojoj odbrani da se sa Piljevićem dogovorio da izvrše djelo, da odu u Vrbicu i otmu torbu od Meha, kao i da su u automobilu imali držalicu od sjekire. U optužnici se navodi da su Agović i Piljević 22. februara, u Petnjici kod Berana, ubili Meha Agovića (38), iz sela Gornja Vrbica, koji je raznosio mještanima sela penzije i socijalna primanja. Žrtva je kod sebe imala 2.400 eura.

Piljević i Agović su ga sačekali na seoskom putu gdje su ga više puta udarali po glavi i tijelu, nakog čega su ga odvukli i ostavili u potok, gdje je podlegao povredama. Rođak pokojnog Agovića, Refad Huremović zbog ovakve presude sjutra će započeti štrajk glađu ispred Višeg tužilaštva. (Pobjeda)

Portal Analitika