Društvo

Stjepčević i Deković čestitali najveći jevrejski praznik Pashu

Povodom najvećeg jevrejskog praznika Pashe, predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević i Hrvatsko nacionalno vijeće uputili su odvojene česitke Jevrejima i Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori.
Stjepčević i Deković čestitali najveći jevrejski praznik Pashu
Portal AnalitikaIzvor

Stjepčević je čestitku povodom Pashe - Pesaha uputio predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaši Alfandariju.

- Poštovani gospodine Alfandari, Jevrejskoj zajednici Crne Gore i jevrejskom narodu u Crnoj Gori čestitam najveći praznik vjere i tradicije Jevreja – Pesah. Neka na ovaj uzvišeni praznik, vaša srca budu ispunjena toplinom i neka se kroz razumijevanje i uvažavanje, sa vjerom u prave ljudske vrijednosti, izgrade mostovi mira i blagostanja u čitavom svijetu. Želim Vam da praznične dane provedete u radosti i miru u krugu svojih najbližih, ispunjeni ljubavlju i spokojstvom.

Čestitku je uputio i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković.

- Poštovani rabine Prelević, poštovani gospodine Alfandari, Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kako u ime predsjednika i svih članova Hrvatskog nacionalnog vijeća, tako i u svoje ime, želim čestitati Vaš najveći praznik, Pesah - Pashu. Nadamo se da ćete praznične dane, koji obnavljaju nadu u slobodu i ljudske vrijednosti, provesti u ozračju mira, radosti i blagostanja. Hag Pesah sameah!

Portal Analitika