Društvo

Ministarstvo finansija blokiralo račun TV Vijesti

Obaveze reprograma poreskog duga, koji je odobrilo Ministarstvo finansija, redovno izmiruje 11 kompanija, osim TV Vijesti koje su zbog toga u blokadi i čeka ih prinudna naplata, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.
Ministarstvo finansija blokiralo račun TV Vijesti
Portal AnalitikaIzvor

- Ministarstvo finansija je, u skladu sa Uredbom o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja, odobrilo plaćanje poreskog duga TV Vijesti u iznosu od 356.599 eura, na 12 mjesečnih rata - rečeno je Pobjedi iz tog ministarstva.

Kako su objasnili, ovaj poreski obveznik nije na vrijeme platio prvu ratu, zbog čega je Poreska uprava naplatila navedeni iznos prinudom mjerom blokada računa.

- DOO "Vijesti TV" takođe nije na vrijeme izmirilo ni drugu ratu po osnovu ugovora o reprogramu, te je navedeni iznos rate od 29.716 eura prinudno naplaćen. Treća rata obaveze je dospjela 28. februara ove godine, koju poreski obveznik nije izmirio, te je u skladu sa zakonskim ovlašćenjima izvršena blokada njegovog računa za navedeni iznos. Četvrta rata dospjela je za naplatu juče 31. marta i nije izmirena. Poreska uprava će cjelokupan iznos duga smatrati dospjelim i preduzeti prinudne mjere naplate u skladu sa zakonom - kazali su Pobjedi.

Iz Ministarstva je takođe rečeno da "Daily Press", koji izdaje dnevni list Vijesti, redovno izmiruje odobreni reprogram.

Foto: teve.ba

Portal Analitika