Politika

Pobjeda: Ko sve ide sa Danilovićem iz Nove?

Bivši zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović mogao bi da odvede najmanje četvrtinu Glavnog odbora svoje bivše stranke, saznaje Pobjeda.
Pobjeda: Ko sve ide sa Danilovićem iz Nove?
Portal AnalitikaIzvor

On je prije dva dana podnio ostavku na sve funkcije u Novoj i najavio da prelazi u Demos, novu političku stranku Miodraga Lekića, gdje će mu se pridružiti poslanici Zoran Miljanić i Radovan Asanović.

- Od istaknutih članova GO Nove, sa Danilovićem će u Demos iz Podgorice preći bivši šef odborničkog kluba Goran Radonjić, predsjednik mladih Boris Pejović, odbornica Branka Bešović kao i funkcioneri GO iz Podgorice Slaven Kraljević, Dragan Mitrović i Rajko Stevanović. Uz Slavišu Čurovića i Maju Vučelić, u pitanju će biti respektabilan odbornički klub u Skupštini Glavnog grada od pet odbornika - piše Pobjeda.

Izvor tog lista blizak Daniloviću kazao je da je realno da tridesetak članova GO Nove pređe u Demos.

Pored Podgorice, Danilović računa i na članove Glavnog odbora iz Bara i Pljevalja, gdje bi trebalo da bude njegovo uporište, zbog Milana Lekića za koga se smatra da je odan bivšem zamjeniku predsjednika Nove.

- Milan Lekić se nalazi pred dilemom, ali očekujemo njegov prelazak u Danilovićev tabor - rekao je izvor lista.

Na glasanju na sjednici GO troje članova iz Bara je podržalo Danilovića: Aleksandar Rakočević, Savo Vujošević i Ranka Šljivančanin.

Bivši zamjenik predsjednika Nove računa i na odbore u Baru i Bijelom Polju, gdje ga je podržao član GO Predrag Terzić kao i 15 članova iz tog grada. 

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika