TV / Film

Zaboravite na "pirate": "Dječaci" u videoteci Extra TV-a

Crnogorski bioskopski hit "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" dostupan je korisnicima u Ekstra TV usluge Crnogorskog Telekoma.
Zaboravite na "pirate": "Dječaci" u videoteci Extra TV-a
Portal AnalitikaIzvor

U Videoteci možete naći dva formata filma - standardne definicije (SD - po cijeni od euro i po) i visoke definicije (HD - po cijeni od dva eura).

- Prvi put jedno crnogorsko ostvarenje predstavlja se u High definition formatu, sa maksimalnim kvalitetom slike i zvuka, po međunarodnim standardima. Pozivamo korisnike Extra TV usluga da testiraju svoje TV uređaje i provjere izuzetan ugođaj gledanja domaćeg filma u HD-u, što je jedinstvena prilika. "Dječaci" su prvi crnogorski film koji je ponuđen u HD formatu na Extra TV-a, sa najvišim kvalitetom slike i zvuka u odnosu na cijenu. Nadamo se da će to dodatno motivisati gledaoce da ovaj film ne traže preko piratskih kanala, već da će se zainteresovati za ovaj legalan način - istakli su iz produkcije ovog ostvarenja.

Podsjećamo, drugi dugometražni film reditelja Nikole Vukčevića privukao je veliku pažnju bioskopske publike u cijelom regionu. Ovih dana ima i nekoliko međunarodnih predstavljanja, i to na festivalima u Parizu, Vankuveru i Oslu. "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" dobitnik je nagrade za najbolju režiju i najbolju kameru na Filmskom festivalu u Herceg Novom, Branka Stanić je proglašena najboljom stranom glumicom na Filmskom festivalu u Nišu, a film je bio i crnogorski kandidat za ovogodišnju nagradu Oskar u kategoriji najboljeg stranog filma.

"Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" je priča o Titogradu i Podgorici, priča o dva brata, u kojoj stariji brat, Stanko (30) treba da ubije čovjeka - prvi put, a njegov mlađi brat, Vojo (16) istog dana treba da vodi ljubav - prvi put. Putevi dva brata će se ukrstiti više puta, na neobičan način. Ono što se u startu čini lakim ili teškim, pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos biće preispitan.

Uloge, pored ostalih, tumače: Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Sofrenović, Emir Hadžihafisbegović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović i Petar Božović, a u filmu se pojavljuju i poznati muzičari Damir Urban i Nenad Knežević Knez. Film je nastao po motivima drame "Instant" srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, a snimljen je po scenariju Milice Piletić i reditelja Vukčevića, na lokacijama u Podgorici, Londonu i Zagrebu.

Portal Analitika