Politika

Danilović uz Lekića u Demosu

Doskorašnji funkcioner Nove srpske demokratije Goran Danilović izjavio je u Bijelom Polju da će preći u Demos, koji je osnovao bivši lider DF-a Miodrag Lekić. Inače, danas je 15 pristalica Demokratskog fronta iz Bijelog Polja pristupilo Demosu.
Danilović uz Lekića u Demosu
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je kazao i da će, sa Lekićem i bivšim poslanikom DF-a Zoranom Miljanićem, pokušati da formira poseban poslanički klub u Skupštini Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Danilović je rekao da je jutros razgovarao sa Lekićem i upoznao se sa završnom verzijom Statuta i programa Demosa. Kako kaže, shvatio je da postulati i osnove nekadašnjeg DF-a ostaju, u suštini, zacrtani ciljevi Demosa.

Danilović je, zajedno sa predsjednikom Demokratske stranke jedinstva Radovanom Asanovićem i bivšim poslanikom DF-a Zoranom Miljanićem, potpisao zahtjev da im se odobri formiranje posebnog kluba poslanika.

Demokratska stranka jedinstva nastupaće zajedno sa Demosom.

I dosadašnji član Opštinskog odbora DF-a u Bijelom Polju, Predrag Terzić, od danas je član Demosa. 

"U Demosu sam zato što vjerujem u tu ideju, vjerujem u demokratiju, vjerujem u narod, u toleranciju, u mir, vjerujem da će Demos biti konkretna partija, da će uraditi nešto od sjevera Crne Gore", rekao je on.

Terzić smatra da ideje DF-a nijesu dovoljno realizovane i da očekuje da će nova partija Miodraga Lekića "učiniti da što manje omladine ide sa sjevera, a da stari ostanu da žive u najljepšem dijelu naše države".

izvor: rtcg.me

Portal Analitika