Region

Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Srpska napredna stranka će 17. aprila održati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će razmatrati aktuelnu političku situaciju i donijeti najvažnije odluke u svjetlu važnih i teških ekonomskih reformi, ali i u svjetlu političkih pritisaka iz Haškog tribunala, saopštio je predsjednik te stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vlada nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je on.
Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad
Portal AnalitikaIzvor

Poslije sjednice Predsedništva SNS-a, Vučić je novinarima u sjedištu te stranke rekao da je danas razmatrana aktuelna politička situacija i rad Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti u prethodnih godinu dana.


"Analizirali smo do sada učinjeno, razmatrali smo kako da nastavimo sa našim aktivnostima u sjvetlu važnih i teških ekonomskih reformi koje je Srbija preduzela, a cio svijet priznao, ali i u svjetlu značajnih političkih pritisaka koji su uslijedili i pojačavaju se prema Srbiji, posebno imajući u vidu političke, ne pravne, pritiske koji dolaze iz Haškog tribunala", rekao je Vučić, prenosi RTS.

"Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad", rekao je premijer Srbije.

Na pitanje novinara kako će se država odnositi prema lideru radikala Vojislavu Šešelju ukoliko Haški tribunal zatraži njegovo vraćanje u pritvorsku jedinicu, Vučić je rekao da je posao i obaveza države Srbije da vodi računa o svakom građaninu Srbije, te i o Šešelju.

"Mi čekamo odluke, prvo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja", rekao je premijer i dodao da Vlada Srbije čeka da vidi konkretnu proceduru.

Vlada Srbije nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je Vučić i dodao: "To se neće desiti".

"Sjećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gdje će da jede, da spava...", podsjetio je i dodao da su oni puštanjem Šešelja samo Srbiji izazvali probleme.

Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas, kazao je Vučić.

On je ponovio da cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag rušenje vlade Srbije, SNS i njenog rejtinga. Uprkos tome, Srbija će, kazao je, učiniti što je u njenoj moći da očuva punu političku i ekonomsku stabilnost.

Portal Analitika