Društvo

Godišnje zasijedanje ALDA-e u Glavnom gradu

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, primio je danas Antonelu Valmorbidu, generalnu sekretarku Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA), sa kojom je razgovaro o učešću i podršci gradske uprave u organizaciji godišnjeg zasijedanja ove asocijacije koje će se od 7. do 9. maja održati u Podgorici.
Godišnje zasijedanje ALDA-e u Glavnom gradu
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je ocijenio da je Podgorici velika čast što će povodom obilježavanja petnaest godina rada biti domaćin godišnjeg zasijedanja ALDA-e. On je tom prilikom istakao da će Glavni grad pružiti svu neophodnu podršku organizaciji te manifestacije i aktivno participitari u njenom sprovođenju.

On je izrazio uverenje da će Glavni grad biti dobar domaćin predstavnicima lokalnih vlasti članica ALDA-e, kao i da će tu priliku iskoristiti za upoznavanje sa kolegama širom Evrope, kao i razmatranje mogućnosti saradnje Glavnog grada sa pojedinim lokalnim upravama u narednom periodu.

Naglasio da je to dobra prilika da se povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, koje Glavni grad organizuje zajedno sa delegacijom EU u Podgorici, članovi ALDA-e priključe manifestaciji koja će se održati na Trgu Republike kako bi zajednički proslavili ovaj važan datum u novijoj istoriji Evrope.

Zahvaljujuću gradonačelniku Stijepoviću na podršci u organizaciji godišnjeg zasijedanja ALDA-e, Antonela Valmorbida je skakla da će se kao znak pažnje i zahvalnosti u zgradi Glavnog grada održati sjednica Upravnog odbora ALDA-e kojom će predsjedavati gradonačelnik Podgorice.

Generalna sekretarka ALDA-e je ocijenila da je ovogodišnje zasijedanje ove asocijacije u Podgorici prava prilika da Glavni grad uspostavi i razvije partnerske odnose sa lokalnim upravama koje su članice ALDE-e širom Evrope. Tim povodom će biti organizovan i okrugli sto na kojem će predstavnici Glavnog grada gostima prezentovati projekte koje gradska uprava planira da realizuje u narednom periodu, kako bi se jedan broj njih uključio u njihovu realizaciju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.