Fudbal

Bajern: Možemo priuštiti igrača od 100 miliona

Prema pisanju njemačkih medija, jedan od čelnika Bajern Minhena, Jan-Kristijan Dresen, je izjavio da je i taj klub u stanju da jednu zvijezdu plati 100 miliona eura, čime bi srušili dosadašnji rekord Bundeslige.
Bajern: Možemo priuštiti igrača od 100 miliona
Portal AnalitikaIzvor

"Da, možemo da potrošimo 100 miliona eura na jednog igrača. Imamo dovoljno izvora prihoda, tako da nikad ne planiramo da zarađujemo prodajući igrače, već smo više klub koji kupuje igrače", izjavio je Dresen za njemačke medije.

Rekordnu cifru, do sada, je naravno izdvojio Bajern i to 2012. godine kada je doveo Havija Martineza iz Atletik Bilbaa. Taj transfer je iznosio oko 40 miliona eura. Od tada je klub doveo i Gecea iz Dortmunda za 37 miliona funti, dok je Volfsburg doveo Šurlea iz Čelsija za 32 miliona eura.

Dresen je takođe dodao da je Bajern do sada ispunio svaku želju svom menadžeru, Pepu Gvardioli, te je tako do sada potrošeno 77 miliona eura na pojačanja u posljednjih 18 mjeseci. Da li je to Dresen hteo da najavi neku transfer bombu za ljetnji prijelazni rok ili ne, ostaje nam da vidimo.

Portal Analitika