Svijet

Uhapšen šef albanskog biroa Interpola

Albanska policija uhapsila je u Tirani šefa albanskog biroa Interpola i jednu zvaničnicu zbog zloupotrebe položaja, javljaju albanski mediji.
Uhapšen šef albanskog biroa Interpola
Portal AnalitikaIzvor

Šef biroa Interpola u Tirani Artan Barjaktari i bivša šefica, sada načelnik sektora Loreta Alja, uhapšeni su u ponedjeljak zbog "slučaja Froku", javila je ATA, prenosi Tanjug.
Barjaktari i Alja su zanemarili svoju dužnost oko hapšenja i ekstradicije poslanika Marka Frokua, optuženog da je učestvovao u ubistvu 1999. u Belgiji.

Dvoje visokih zvaničnika albanskog Interpola optuženi su da su od ministarstva pravde zadržavali zahtjev od Interpola iz Brisela koji se tiče Frokua, a koji je poslat u Tiranu u januaru ove godine.

Belgijski ambasador u Albaniji Anik Van Kalster izjavio je u ponedjeljak u Skadru da je slučaj Froku "tehničko pitanje" i da je na albanskom pravosuđu da ga riješi.

"Ovo je tehničko pitanje pošto se slučaj i dalje istražuje. Smatram neprimjerenim da dalje komentarišem. Albanija se posmatra u pogledu implementacije svojih obaveza kao država kandidat za članstvo u EU", rekao je belgijski ambasador.

Poslanik Demohrišćanske stranke Mark Froku, koji je uhapšen prošle sedmice zbog davanja lažnog iskaza i nalazi se u kućnom pritvoru, sada se suočava sa optužbom za ubistvo sa predumišljajem koje se sumnjiči da je počinio u Belgiji 1999. (Blic)

 

Portal Analitika