Svijet

Senat Francuske odbacio zakon kojim se kažnjavaju klijenti prostitutki

Gornji dom francuske skupštine, Senat, odbacio je danas zakon kojim bi se kažnjavali klijenti prostituki, a podvođenje smatralo prekršajem.
Senat Francuske odbacio zakon kojim se kažnjavaju klijenti prostitutki
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Greguar Teri, šef poslaničke grupe koja se zalaže za potpuno ukidanje prostitucije, kritikovao je odluku Senata.

"Senat je odlučio da zaštiti kompletan imunitet klijenata i sklon je da čak dodatno kažnjava prostitutke, umjesto ove muškarce", rekao je Teri.

Senatori su izmijenili raniji nacrt zakona, koji je predložio donji dom, kojim se klijenti prostitutki mogu novčano kazniti. Zakon mora da odobri donji dom parlamenta, ali već je naišao na oštro protivljenje udruženja koja zastupaju prava prostitutki, koja ističu da će, kategorizovanje podvođenja kao prekršaja, posao prostitutki učinili težim, a njih izložiti zlostavljanju.

Stotine prostitutki, uglavnom Južnoamerikanki i Kineskinja, izašle su na ulice Pariza u subotu da protestuje zbog predloženog zakona.

Prostitucija je u Francuskoj legalna i prema procjenama, ima oko 30.000 "seksualnih radnika", od kojih je više od 80 odsto iz drugih država.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.