Društvo

Bez svatovske pjesme u sedam opština

Da li zbog socio-ekonomske situacije ili odlaska mladih u veće gradove Crne Gore, ali od početka ove godine u čak sedam crnogorskih gradova nije sklopljen nijedan brak.
Bez svatovske pjesme u sedam opština
Portal AnalitikaIzvor

Posmatrano na nivou države, od početka 2015. godine u Crnoj Gori je sklopljeno 176 brakova, dok ih je, sa druge strane, razvedeno ukupno 17.

Sudeći po brojkama statističara, svadbena pjesma nije se čula u Andrijevici, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku.

U jednoj od najmlađih crngorskih opština u Crnoj Gori, Petnjici, sklopljen je samo brak, dok je zanimljiv podatak da su u Budvi sklopljena svega dva braka, koliko ih je bilo i u Plavu.

Najviše sklopljenih brakova, prema podacima Monstata objavljenim u Mjesečnom statističkom pregledu, je u Podgorici, gdje je od početka godine 60 parova izgovorilo sudbonosno "Da". Nakon Podgorice, najviše mladenaca je u Nikšiću (29), te Rožajama (13).

Kad je riječ o razvodima, od ukupno 17, najviše ih je bilo u Podgorici (5), zatim Herceg Novom (4), u Pljevljima i Baru razvedena su po dva braka, dok je po jedan brak razveden u Beranama, Bijelom Polju, Plavu, i Rožajama. (Portal RTCG)

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
z zoran44
31.03.2015. 14:17

imate pogresne podatke!!!

3
0