Rukomet

ADŽIĆ: I protiv Viborga sve zavisi od nas

Rukometašice Budućnost u subotu putuju za Viborg, gdje u nedjelju (16.50 sati) protiv istoimenog danskog tma igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona. Po završetku reprezentativnih obaveza u okviru EHF nedjelje, izabranice Dragana Adžića nastavile su pripreme za najvažnije duele u dosadašnjem dijelu sezone, koji su posljednja prepreka na putu ka drugom uzastopnom učešću na završnom turniru Lige šampiona, koji će početkom maja biti odigran u Budimpešti.
ADŽIĆ: I protiv Viborga sve zavisi od nas
Portal AnalitikaIzvor

Trener Dragan Adžić zadovoljan je što nakon EHF nedjelje, na okupu ima gotovo najjači sastav, uz izostanak hrvatske reprezentativke Marte Žderić zbog smrtnog slučaja u porodici iSuzane Lazović, koja se još nije oporavila od povrede.

–Djevojke su nastavile da rade kvalitetno i veoma naporno po završetku reprezentativnih obaveza. Marta Žderić je van trenažnog procesa zbog smrtnog slučaja u porodici, a ostale djevojke su došle zdrave po završetku EHF nedjelje, pri čemu su Neagu, Bizdra i Voltering imale dobre provjere i kvalitetne utakmice u svojim reprezentacijama. Bez Suzane Lazović i Marte Žderić na koje ne možemo da računamo u četvrtfinalu, ulazimo u završni dio priprema za najvažnije mečeve u dosadašnjem dijelu sezone. Sve igračice Viborga su se oporavile i očekujemo ih u najjačem sastavu. Ali spremali smo se za najjači sastav danskog tima i spremni smo da odigramo na našem nivou i ispunimo cilj, a to je plasman na finalni turnir – rekao je Adžić.

Danski tim u dvomeču protiv Budućnosti nastupiće u najjačem sastavu, jer su se oporavile sve igračice. Viborg je napravio dobru uvertiru pred duel protiv aktuelnog vicešampiona Evrope, jer je lako preskočio prvu prepreku u plej-ofu nacionalnog prvenstva.

Nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala u Randersu (20:18), bilo je jasno da će “zelene” ići na megdan najboljoj ekipi regularnog toka, Esbjergu. Trostruki šampion Evrope je potvrdio razliku u klasi i u nedjeljnom revanšu, pošto je slavio sa 30:22.

- Drago mi je što će Viborg nastupiti u najjačem sastavu, jer će ti dueli pokazati ko je bolji tim. Očekujem sjajne duele protiv danskog tima, koji nije pokazao pravo lice u posljdnjim mečevima glavne runde Lige šampiona, jer nije lako igrati bez prvog pivota i jednog ili dva beka. Promijenili su trenera i dobili novu svježinu, ali kvalitetno se spremamo i znamo da je sve na nama. Ukoliko budemo odigrali na našem nivou, vjerujem da neće biti problema i da ćemo uspjeti da nametnemo ritam koji nama odgovara, odnosno da ćemo anulirati eventualne prednosti protivnika – zaključio je Adžić.

Utakmica Viborg – Budućnost na programu je u nedjelju u 16 sati i 50 minuta. U preostalim četvrtfinalnim duelima koji se igraju u subotu sastaće se Tiringer – Larvik, Baja Mare – Dinamo-Sinara i Vardar – Đer.

Portal Analitika