Društvo

LOMPAR I MITRIĆ: Nije nas stvorio Jevrem Brković da bi nas slao u istoriju

Potpredsjednik Mladen Lompar i generalni sekretar Dukljanske akademije nauka i umjetnosti prof. Blagota Mitrić kazali su za Portal Analitika da će DANU i dalje trajati snagom svojih članova „jer nije tezga za popunjavanje CANU“.
LOMPAR I MITRIĆ: Nije nas stvorio Jevrem Brković da bi nas slao u istoriju
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

„DANU će trajati i dalje snagom svojih članova jer nije tezga za popunjavanje CANU. Naše dostojanstvo i ljudsko i stvaralačko poštovanje nije stvorio Jevrem Brković da bi nas sada slao u istoriju. I to s visine na kojoj će stajati s Momirom Đurovićem. Mi nećemo posezati za njihovima niti pitati Vladu koga možemo primiti jer nijesmo dio nekih jednoumnih režima“, kažu Lompar i Mitrić, reagujući na današnju izjavu Pobjedi prvog predsjednika i doživotnog počasnog predsjednika DANU Jevrema Brkovića da Dukljanskoj akademiji treba dozvoliti da dostojanstveno ode u istoriju.

Brković je izjavio da je „splet okolnosti onemogućio je da se Akademija razvije u pravu naučnu ustanovu, kao što je to, recimo, CANU“, te da treba dozvoliti DANU da dostojanstveno ode u istoriju, kao što je dostojanstveno obavila svoj posao.

Odjeljenje za umjetnost Crnogorske akademije nauka i umjetnosti danas glasa da li će prihvatiti kandidature književnika Jevrema Brkovića, Momira M. Markovića, Pavla Goranovića, Gojka Čelebića i vajara Zlatka Glamočaka za izbor u zvanje vanrednih članova CANU.

Portal Analitika