Košarka

Obradović produžava ugovor sa Fenerbahčeom

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović potvrdio je da će uskoro produžiti saradnju sa turskim Fenerbahčeom.
Obradović produžava ugovor sa Fenerbahčeom
Portal AnalitikaIzvor

Obradovićev aktuelni ugovor ističe u junu, a turski mediji su prenijeli da će potpisati novi do 2017. godine.

"Svi u klubu su zadovoljni i nadaju se da ćemo nastaviti saradnju. Fenerbahče je odlično organizovan klub i vjerujem da ću produžiti ugovor. Ostvarili smo napredak ove sezone, ekipa se uigrala i bilo je potrebno vrijeme. Ipak, uvijek postoji mogućnost za bolje partije", rekao je Obradović u intervjuu za turski Eurosport.

Obradović nije želio da govori o ambicijama Fenerbahčea u ovoj sezoni, ali poručio da se nada plasmanu među najbolja četiri tima u Evropi.

"Fajnal-for je još daleko i ne želim da gledam toliko naprijed. Pred nama su još dueli u četvrtfinalu i biće veoma teško. Idemo korak po korak", naveo je Obradović.

Srpski stručnjak istakao je da je postojeći format Eurolige besprekoran i poručio da očekuje da nastavi sa takmičenjem. Obradović je 2013. godine preuzeo Fenerbahče, sa kojim je osvojio titulu prvaka Turske i nacionalni Superkup. Tokom karijere vodio je Partizan, Huventud, madridski Real, Beneton iz Treviza i Panatinaikos i osvojio je rekordnih osam titula šampiona Evrope.

Portal Analitika