Zabava

Najbolji promoteri zdravog života u Holivudu

Ne tako davno, na fotografijama holivudskih zvijezda mogle su da se vide i upaljene cigarete i žestoka pića.
Najbolji promoteri zdravog života u Holivudu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Danas ćete ih češće vidjeti na društvenim mrežama sa prostirkom za jogu pod miškom ili dok ispijaju neki svježe cijeđeni sok od voća i povrća.

Ipak, neke poznate ličnosti prednjače u promovisanju zdravih životnih navika.

Kejti Peri: Tridesetogodišnja pjevačica je nedavno izjavila da joj je zdravlje prioritet na turnejama.

“Ako se razbolim, ne mogu da nastupam”, objasnila je Peri u nedavnom intervjuu.

Njen režim uključuje ispijanje vitaminskih šejkova sa keljom i sušenim voćem, a kaže da svakog dana uzima probiotike.

Rasel Brend: Komičar i bivši suprug Kejti Peri otvoreno govori o borbi s narkomanijom koju je imao u prošlosti. Ovaj 39-godišnji vegan ostavio je heroin i okrenuo se zdravom životu prije 12 godina. Brend se bavi meditacijom i kundalini jogom.

Adam Levin: Pjevač grupe Maroon 5 obožava jogu. On kaže da veče prije nekog koncerta barem sat vremena posveti vježbanju joge. Nekada je bio vegetarijanac, ali sada povremeno uživa i u mesu i organskim namirnicama koje ne sadrže gluten.

Šajlin Vudli: Glumica koja se proslavila ulogom u filmu “Drugačija” (Divergent) ima samo 23 godine, ali veoma brine o svom zdravlju.

Ona tvrdi da je za njenu kondiciju i liniju najzaslužnija paleo ishrana, a nedavno je priznala da redovno uzima kure od gline i jede supu od kostiju.

Poklonik je biljne medicine, a nedavno je izjavila i da jede insekte.

Gvinet Paltrou: Gvinet već decenijama propagira zdrav život – makrobiotiku, istočnjačku medicinu, jogu, akupunkturu, veganstvo, detoksikacije, ishranu bez ugljenih hidrata.... Probala je vjerovatno sve.

Čak je razvila i paralelnu karijeru pokrenuvši sajt koji se bavi takvim temema pod nazivom Goop.

Ipak, priznaje da povremeno umije da zgriješi. Tako je navikla da jednom nedjeljno popuši jednu cigaretu.

Džesika Alba: Alba je osnovala Honest Company, firmu koja proizvodi netoksične proizvode za čišćenje. Takođe, 2013. je objavila knjigu o zdravoj ishrani. Ne unosi gluten, a jede nemasne namirnice bogate proteinima, voće i povrće. Pohađa časove joge i vožnje sobnog bicikla.

Vudi Harelson: Vjerovali ili ne, Vudi je jedan od prvih holivudskih glumaca koji je počeo da propovijeda zdrav način života.

Ovaj 53-godišnjak eksperimentisao je sa različitim načinima ishrane i fizičke aktivnosti kako bi našao ono što mu odgovara. Tako već tri decenije ne jede mliječne prerađevine, a govorio je o koristima sirove veganske ishrane i dijeta baziranih na cijeđenim sokovima mnogo prije nego što su postali popularni.

Vježba tai či i jogu, ne nosi sintetiku, a ima organsku farmu na Havajima.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika