Ostalo

Hamiltonu 27 miliona eura godišnje?

Svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton trebalo bi ove neđelje da potpiše novi ugovor sa Mercedesom, prema najavama medija, vrijedan do 27 miliona funti godišnje.
Hamiltonu 27 miliona eura godišnje?
Portal AnalitikaIzvor

Tridesetogodišnji Britanac, koji već neko vrijeme sam pregovara sa šefovima, otkriva da je sve dogovoreno i da je preostalo samo advokati urade svoj dio posla.

"Trebalo bi sve da bude gotovo do kraja neđelje, ne postoji razlog da ne bude tako. Iskreno, to je 99,6 odsto gotova priča. Nemamo šta više da pregovaramo, samo da advokati završe", kaže Hamilton.

Dvostruki prvak svijeta, koji je poslije šest godina u Meklarenu stigao u Mercedes, trebalo bi da ima istu osnovnu platu kao i do sada, oko 20,9 miliona funti, s tim da bi u zavisnosti od broja trijumfa u sezoni i eventualno nove titule šampiona cifra mogla da naraste i do spomenutih 27 miliona na godišnjem nivou. 

Međutm, uprkos novom ugovoru, Hamilton bi ostao na trećem mjestu po zaradi u najbržem cirkusu. Na prvom mjestu nalazi se novi vozač Ferarija Sebastijan Fetel – četvorostruki prvak svijeta od Skuderije godišnje dobija 33,7 miliona funti za 12 mjeseci, ali će mu zarada tokom trajanja ugovora opadati, dok Fernando Alonso od Meklarena i Honde prima 28 miliona britanskih novčanica. 

Portal Analitika