Politika

Danilović Mandiću: Moj izbor je novi put ali sa provjerenim prijateljima

Dojučerašnji zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović, objavio na svom Fejsbuk profilu otvoreno pismo predsjedniku te partije Andriji Mandiću. Pismo objavljujemo integralno.
Danilović Mandiću: Moj izbor je novi put ali sa provjerenim prijateljima
Portal AnalitikaIzvor

Uvaženi Andrija,
Nova srpska demokratija je odlukom Glavnog odbora izabrala svoj put. Poznajem pojedinačno sve naše prijatelje koji su podržali predlog Predsjedništva, kao i one koji su bili protiv, ostali uzdržani, nijesu glasali ili uopšte nijesu prisustvovali sjednici Glavnog odbora. Znam da su to nepotkupljivi borci protiv neslobode i neograničene vlasti predsjednika DPS Mila Djukanovića. Znam da su nas pratili kroz brojna iskušenja i političke promjene od ranih dvijehiljaditih do danas. 
Politička hrabrost rukovodstava stranaka mjeri se hrabrošću da se odvažno planira najbolja budućnost za svoj narod, za gradjane koje predstavljamo.
Hrabrost da se nastavi istim putem katkad je podjednaka hrabrosti da se izabere novo. Moj izbor je novi put ali sa provjerenim i osvjedočenim prijateljima. Crnogorsko-srpsko pomirenje ostaje ključni izazov i cilj mojeg budućeg političkog djelovanja. Naše pomirenje je medjutim nedostatno ne pomirimo li i ne ujedinimo cijelu Crnu Goru, sve narode koji žive u njoj i sve gradjane kojima je stalo do pojedinačnog ili kolektivnog identiteta. U drugačijem DF kojemu NOVA, ipak, ostaje privržena, tvrdo vjerujem da će i naša nekadašnja Stranka biti drugačija - toliko drugačija da ja u njoj ne mogu ostati.
Biti na trenutak politička manjina u državi ili stranci nije osuda. Za mene je to prije izazov. Nadam se da će nam političko ušće ostati isto - pobjeda nad nedemokratskom vlašću, slobodna Crna Gora i u njoj ravnopravni srpski narod sa drugim narodima.
Podnosim neopozivu ostavku na mjesto zamjenika predsjednika NOVE i na sve stranačke funkcije. Tražim da me izbrišete i iz evidencije članstva.
S uvažavanjem, Goran Danilović, zaključuje se u pismu.

Portal Analitika