Društvo

Upis u osnovne škole počinje sjutra

Upis u prve razrede osnovnih škola u Crnoj Gori počeće sjutra i trajaće do 30. aprila. Ministarstvo prosvjete je saopštilo da se upisuju djeca koja su rođena 2009. godine, odnosno ona koja će u kalendarskoj godini, u kojoj počinju da pohađaju školu, navršiti šest godina.
Upis u osnovne škole počinje sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom upisa potrebno je dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove.

„Ukoliko se dijete ne nalazi na spisku za školu, koji je svaka škola dobila iz matične evidencije građana Crne Gore, potrebno je dostaviti i izvod iz matične evidencije rođenih“, naveli su iz Ministarstva.

Škola, koja za to ima mogućnosti, vrši testiranje djece za upis u prvi razred.

"Djetetu se može odobriti upis prije navršetka šeste godine, na predlog roditelja i po odobrenju nadležne komisije", kažu iz Ministarstva.

Navodi se da se na predlog nadležne zdravstvene službe ili posebne komisije, djetetu može odložiti početak školovanja za jednu školsku godinu, uz saglasnost roditelja, ako se utvrdi da nije spremno za polazak u školu.

„Zbog toga što je osnovno obrazovanje obavezno, roditelji, odnosno staratelji obavezni su da upišu djecu u prvi razred“, upozorili su iz Ministarstva.

 

foto: dijaspora.tv

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.