Abiznis

Firma iz BiH gradiće dionicu autoputa

Građevinska kompanija Euro-Asfalt iz Bosne i Hercegovine gradiće jednu dionicu autoputa u Crnoj Gori, piše sarajevski portal Klix.ba.
Firma iz BiH gradiće dionicu autoputa
Portal AnalitikaIzvor

BiH kompanija Euro-Asfalt učestvovaće u tom projektu kao podizvođač, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuje se na oko 70 miliona KM, što je oko 35 miliona eura. U narednih mjesec dana trebalo bi i zvanično da budu potpisani ugovori, kad će biti poznati svi detalji ovog angažmana.

Konstatujući da je Crna Gora jedina zemlja na Balkanu koja nema autoput, portal navodi da bi se to moglo promjeniti za četiri godine, kada bi trebala da bude završena prva dionica autoputa Bar - Boljari, od Smokovca do Mateševa, koja je vrijedna 809 miliona eura.

Prvi autoput u Crnoj Gori gradiće kineske kompanije, dok će kineska Exim banka osigurati kreditna sredstva.

 

foto: klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.