Abiznis

Otpremnine za 120 radnika DKP-a

Vlasnik Duvanskog kombinata Podgorica (DKP), mojkovački Montenegro Tobacco, zaposliće 60 radnika u novoj fabrici, dok je Vlada zadužena da obezbijedi otpremnine za njih 120 koji će biti višak, zaključeno je na sastanku predstavnika poslodavaca i zaposlenih.
Otpremnine za 120 radnika DKP-a
Portal AnalitikaIzvor

Izvršni direktor kompanije Montenegro Tobacco i novi vlasnik DKP-a, Dragomir Begović kazao je da su sastanak inicirali radnici zbog nedoumica koje imaju nakon dolaska novog vlasnika.

“Osim što se zna da ce ostati 60 radnika, tvrdim i da će nova fabrika u Spužu biti osposobljena za oko deset mjeseci, bez obzira što ugovorom imamo više vremena. Žuri nam se da što prije pocnemo sa radom”, kazao je Begović Pobjedi.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da je bilo riječi i o planovima novog vlasnika.

“Dogovoreno je da proizvodnja bude na nivou dosadašnje. Novi vlasnici imaju namjeru da daju podršku kooperantima, a takođe su iskazali i interesovanje za pripremu i proizvodnju duvana, što bi značilo i otvaranje takvog pogona” saopštio je Vujovic.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.