Društvo

UP: Još jedno lice privedeno zbog paljenja baklje na utakmici CG-Rusija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju na identifikovanju lica koja su u petak veče, 27. marta 2015. godine, kada se u Podgorici odigravala međunarodna fudbalska utakmica između reprezentacija Crne Gore i Ruske Federacije, izazivala indicente i nerede, identifikovali još nekoliko lica za koja se sumnja da su počinila delikte.
UP: Još jedno lice privedeno zbog paljenja baklje na utakmici CG-Rusija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Identifikovan je i u konsultaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužiioca u Podgorici lišen slobode N.V. (26) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. On je, kako se sumnja, za vrijeme odrigravanja utakimice, dok se nalazio na tribinama, zapalio i ka terenu bacio pirotehničko sredstvo - tzv. baklju koja je pala na prostor između terena i tribina. Baklja nije pogodila ni jedno lice. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Takođe su identifikovana i dva lica, D.R. (26) i V.V. (24) iz Podgorice. Protiv njih će Područnom organu za prekršaje u Podgorici biti podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenih prekršaja iz čl. 23 t. 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Oni su, naime, tokom odigravanja utakmice, dok su se nalazili na na tribinama, zapalili po jedno pirotehničko sredstvo kojim može da se ugrozi bezbjednost učesnika na sportskoj priredbi - tzv. baklju. Njih dvojica nisu baklje bacili ka terenu.

Službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa CB Nikšić identifikovali još pet lica za koja se sumnja da su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini stadiona. U toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa ovim licima.

Aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su izazivanja incidente ili učestvovala u njima se nastavljaju, kaže se na kraju saopštenja Uprave policije.

Portal Analitika