Politika

SDP Cetinje: Jednoglasni u odluci da partija djeluje nezavisno

Na opštinskoj Konvenciji Socijaldemokratske partije Cetinje za izbor delegata i kandidata za osmi Kongres SDP, jednoglasno je donijeta odluka da ta stranka nastavi da djeluje nezavisno, vođena sopstvenim viđenjem društvenih problema i načina njihovog rješavanja.
SDP Cetinje: Jednoglasni u odluci da partija djeluje nezavisno
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Vođeni potrebom da partija uđe stabilna i snažna u važnu predizbornu godinu, politički i organizaciono pripremljena za potreban i izvjestan samostalan nastup, smatramo da SDP treba da djeluje nezavisno u odnosu na sve političke partije i aktere, vođena sopstvenim viđenjem društvenih problema i načina njihovog rješavanja”, kazao je predsjednik OO SDP-a Cetinje Mirko Stanić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

On je dodao da je ovaj način političkog djelovanja i nastupanja bio dominantan kad je pitanju Opštinski odbor SDP-a. Stoga, u toj partiji smatraju da on treba da bude preovlađujući i na državnom nivou.

slika2mart

“Na ovaj način će SDP biti vođena u skladu sa interesom članstva i glasača partije u cjelini, kako bi u narednom periodu u potpunosti ispunili svoja programska opredjeljenja”, rekao je Stanić.

Pedeset delegata Konvencije je izabralo 14 predstavnika OO SDP Cetinje za osmi Kongres, a za kandidate za Glavni odbor SDP su predloženi Ivan Gazivoda, Nikola Đurašković i Olivera Mace Martinović.

Portal Analitika