Politika

Danilović podnio ostavku na sve stranačke funkcije

Zamjenik predsjednika Nove srpke demokratije Goran Danilović podnio je ostavku na sve stranačke funkcije i zatražio od lidera te stranke, Andrije Mandića, da ga izbriše iz evidencije članstva, prenosi Mina.
Danilović podnio ostavku na sve stranačke funkcije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je, u otvorenom pismu Mandiću, kazao da je NOVA odlukom Glavnog odbora, izabrala svoj put.

„Poznajem pojedinačno sve naše prijatelje koji su podržali predlog Predsjedništva, kao i one koji su bili protiv, ostali uzdržani, nijesu glasali ili uopšte nijesu prisustvovali sjednici Glavnog odbora. Znam da su to nepotkupljivi borci protiv neslobode i neograničene vlasti predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića“, rekao je Danilović u pismu u koje je agencija Mina imala na uvid.

Prema njegovim riječima, politička hrabrost rukovodstava stranaka mjeri se hrabrošću da se odvažno planira najbolja budućnost „za svoj narod, za građane koje predstavljamo“.

„Hrabrost da se nastavi istim putem katkad je podjednaka hrabrosti da se izabere novo. Moj izbor je novi put ali sa provjerenim i osvjedočenim prijateljima“, rekao je Danilović.

On je poručio da će crnogorsko-srpsko pomirenje ostati ključni izazov i cilj njegovog budućeg političkog djelovanja.

„Naše pomirenje je međutim nedostatno ne pomirimo li i ne ujedinimo cijelu Crnu Goru, sve narode koji žive u njoj i sve gradjane kojima je stalo do pojedinačnog ili kolektivnog identiteta. U drugačijem Demokratskom frontu kojemu NOVA, ipak, ostaje privržena, tvrdo vjerujem da će i naša nekadašnja stranka biti drugačija - toliko drugačija da ja u njoj ne mogu ostati“, rekao je Danilović.

On smatra da nije osuda „biti na trenutak politička manjina u državi ili stranci“.

„Za mene je to prije izazov. Nadam se da će nam političko ušće ostati isto - pobjeda nad nedemokratskom vlašću, slobodna Crna Gora i u njoj ravnopravni srpski narod sa drugim narodima“, poručio je Danilović.

Portal Analitika