Svijet

“Anarhisti” okupirali rektorat u Atini

Demonstranti koji sebe nazivaju "anarhistima“ okupirali su danas zgradu rektorata Univerziteta u Atini (EKPA) i na ulazu okačili transparent sa porukom "Zatvoriti zatvore F tipa “, javlja Agencija Anadolija.
“Anarhisti” okupirali rektorat u Atini
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Grupa od oko 30 demonstranata poručuje da neće napustiti zgradu dok se ne ispune zahtjevi zatvorenika koji štrajkuju glađu u zatvorima "F tipa", namijenjenim za pritvor osuđenika za najteža krivična djela.

Grčka policija preduzela je pojačane mjere sigurnosti u krugu okupirane zgrade.

Demonstranti su i prošle sedmice sa istim zahtjevima privremeno okupirali sjedište vladajuće grčke partije Siriza i radio stanice "Red“ u Atini.

Povod za ove incidente u Grčkoj su zahtjevi grupe zatvorenika koji štrajkom glađu traže izmjene zakona o borbi protiv terorizma koji su usvojeni 2001. i 2004, kao i zatvaranje  zatvora "F tipa" i oslobađanje Savasa Ksirosa, člana terorističke organizacije "17. novembar“.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.