Društvo

Lazarević pušten da se brani sa slobode

Podgoričanin Luka Lazarević (25) koji je na fudbalskoj utakmici reprezentacija Crne Gore i Rusije bakljom u glavu gađao ruskog golmana Igora Akinfejeva, koji je srećom samo lakše povrijeđen, pušten je danas da se u daljem postupku brani sa slobode, potvrdio je Portalu Analitika njegov advokat Pavle Radonjić.
Lazarević pušten da se brani sa slobode
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Odluku je donijelo Vijeće sudija Osnovnog suda u Podgorici kojim je predsjedavao predsjednik Suda Zoran Radović.

Tužilaštvo je ranije danas saopštilo da su tražili pritvor za Lazarevića, ali je sud ipak odlučio drugačije i nije uvažio obrazloženje tužilaštva da bi Lazarević mogao da pobjegne ako se nađe na slobodi.

Kako je Portalu Analitika prenio njegov advokat, Lazarević je sudijama rekao da nema namjeru nigdje da bježi obrazlažući to, pored ostalog, i činjenicom da se sam predao policiji sjutradan nakon incidenta. 

On se, kako je kazao Radonjić, i na sudu izvinio crnogorskoj i ruskoj javnosti, fudbalerima, golmanu Aknifejevu zbog incidenta koji je izazvao i izrazio duboko žaljenje i kajanje.

Osnovno državno tužilaštvo danas je podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv Luke Lazarevića zbog krivičnog djela - nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

- Okrivljenom je stavljeno na teret da je, 27. marta u 20 sati i 46 minuta, za vrijeme međunarodne fudbalske utakmice Crna Gora - Rusija, na gradskom stadionu pod Goricom, sa sjeverne tribine bacio na fudbalski teren zapaljenu baklju u pravcu golmana reprezentacije Rusije i pogodio ga u predjelu vrata - saopšteno je danas iz tužilaštva.

Zaprijećena kazna za ovo krivično djelo je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Portal Analitika