Društvo

KONJEVIĆ: Policija nije odgovorna za nerede na tribinama

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio je da policija nije odgovorna za to ko ulazi i ko šta unosi na stadion, već je to stvar ugovora organizatora i sekjuriti agencije, prenosi RTCG.
KONJEVIĆ: Policija nije odgovorna za nerede na tribinama
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je, komentarišući nerede na utakmici Crna Gora - Rusija, saopštio da je nadležnost policije obezbjeđivanje javnog reda i mira, prije nakon i poslije utakmice.

"Uprava policije, je kako ste obaviješteni identifikovala lice koje je bakljom pogodilo ruskog golmana, on je procesuiran. Identifikovana su i lica koja su na drugoj tribini pravila nerede i oni će biti sprovedeni nadležnim organima", kazao je Konjević i dodao da prije i nakon meča nije bilo ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira.

Konjević je kazao i da će to ministarstvo i Uprava policije uraditi analizu koliko su u protekle dvije godine procesuirali prijava zbog nereda na utamicama i to predati Ministarstvu pravde.

Konjević kaže i da ograničavanje ulaska na stadione nije način da se riješe ovi problemi. Podsjetio je i da su ranije policajci bivali kažnjavani, i dobijali otkaze zbog prekomjerne upotrebe sile protiv navijača na stadionima.

Budva dobija video nadzor

Konjević je najavio projekat u saradnji sa Opštinom Budva, koji predviđa postavljanje video nadzora na ključnim pozicijama u Budvi. Taj projekat će voditi, kako je kazao, dominantno Uprava policije, a on očekuje da će imati saradnju drugih nadležnih organana, kako bi ta procedura što prije bila sprovedena. 

„U pitanju je projekat koji smo zajednički procijenili, posebno tokom ljetnje turističke sezone, značajan za nadležne državne organe  u cilju  obezbjeđivanja javnog reda i mira. Biće ispoštovane sve obaveze u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti“, najavio je Konjević.

Konjević je obišao nove prostorije filijale  MUP-a u Budvi, koje se sada nalaze na četvrtom spratu poslovnog centra „TQ Plaza“.  Riječ je o prostoru ukupne površine 237 kvadrata, a pripale su resornom ministarstvu na osnovu ugovora Opštine Budva i Ministarstva finansija oko umanjenja poreskog duga lokalne uprave.

Portal Analitika