Društvo

VIDEO: Održana vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda"

Vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda" održana je danas, od 11 do 12.30 sati, u akvatorijumu luke Kotor. Vježba je nacionalnog karaktera, a njeni akteri su ujedno i subjekti imenovani Nacionalnim planom za hitno reagovanje u slučaju iznenadnog zagađenja mora sa plovnih objekata.
VIDEO: Održana vježba "Zaštita mora od zagađenja sa broda"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Nacionalni koordinator (Uprava pomorske sigurnosti) u saradnji sa komandantom na mjestu nezgode (Vojska Mornarice Crne Gore) na izvršenu simulaciju zagađenja odgovorila je adekvatnim sredstvima, opremom i ljudstvom”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaj i pomorstva.

Prostor novonastale pomorske nezgode obezbjeđivala je Uprava policije – Sektor granične pomorske policije, što je takođe predviđeno Nacionalnim planom za hitno reagovanje. Inspekcijski nadzor i utvrđivanje počinioca vršila je Inspekcija sigurnosti plovidbe.

Nakon obavljene vježbe izvršiće se smotra dijela opreme koju posjeduje Mornarica Vojske Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Uprava pomorske sigurnosti,  a koja je korišćena na samoj vježbi.

Drugi dio vježbe uključio je izbijanje požara na brodu, njegovo gašenje i izvlačenje utopljenika iz mora.

Vježbu su pratili načelnik Odjeljenja za zaštitu mora od zagađenja sa plovnih objekata u Upravi pomorske sigurnosti Crne Gore Predrag Ratković, lučki kapetan u Kotoru Bruno Brkanović, komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Darko Vuković, direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac i predstavnici delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.