Fudbal

UEFA mora da plati CSKA zbog Akinfejeva

Evropska kuća fudbala (UEFA) moraće da plati moskovskom CSKA određenu finansijsku kompenzaciju zbog toga što je golman ruskog šampiona Igor Akinfejev povrijeđen na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Rusije.
UEFA mora da plati CSKA zbog Akinfejeva
Portal AnalitikaIzvor

Akinfejev je na tom meču pogođen bakljom iz publike već u prvom minutu, zbog čega je morao da bude prebačen u bolnicu, a tom prilikom je zadobio opekotine tjemena glave i vrata, kao i potres mozga.

Svi igrači koji nastupaju za reprezentaciju su na tim mečevima osigurani od strane UEFA, pa će CSKA dobiti adekvatnu odštetu kada bude precizno ustanovljeno koliko će 28-godišnji golman odsustvovati sa terena.

Uz to, UEFA će morati da plati „armejcima” i zbog povrede Alana Džagoeva na istom meču, pošto je on povrijedio zadnju ložu u prvom poluvremenu i neće biti na raspolaganju treneru CSKA Leonidu Sluckiju najmanje mjesec dana.

„U ovom trenutku ne možemo da preciziramo kako će nam biti kompenzovano. Sve zavisi od vremena oporavka naših igrača. Prirodno, iskoristićemo činjenicu da su naši igrači osigurani. Već smo imali slično iskustvo, kada je Tomaš Necid pokidao ligamente na Evropskom prvenstvu 2012. godine. Tada je UEFA plaćala igraču platu tokom njegovog oporavka”, rekao je generalni direktor CSKA Roman Babaev. (Blicsport)

Portal Analitika