Politika

Vujanović: Mugošina misija šansa je za nova partnerstva

Misija novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji, Miomira Mugoše šansa je za stvaranje novih partnerstava dvije države, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.
Vujanović: Mugošina misija šansa je za nova partnerstva
Portal AnalitikaIzvor

On je u razgovoru sa Mugošom ocijenio da postoji širok prostor za dalju saradnju Crne Gore i Slovenije.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ocijenio da su odnosi Crne Gore i Slovenije tradicionalno bliski, sadržajnim i intenzivni.

"Postoji širok prostor za dalju saradnju, posebno u oblasti ekonomije, a ambasadorska misija šansa je za stvaranje novih partnerstava i unapređenje postojećih.", kaže se u saopštenju.

Vujanović je, kako se dodaje, kazao Mugoši da, diplomatskom misijom u Sloveniji, afirmiše stavove Crne Gore za politiku intenzivne regionalne saradnje i sadržajnih bilateralnih odnosa.

Mugoša je poručio da će se posvetiti daljem intenziviranju, sadržajne, saradnje Crne Gore i Slovenije.

Vujanović je u razgovoru sa šefom Misije Crne Gore pri Savjetu Evrope (SE) Božidarkom Krunić, potvrdio privrženost Crne Gore poštovanju najvećih standarda SE.

"Vujanović je iskazao visoko poštovanje za podršku i pomoć Savjetu Evrope Crnoj Gori, kao i za visoke ocjene njenog napretka koje su dovele do ukidanja monitoring misije i pristupanja konstituitivnom dijalogu", kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je istakao očekivanje će Crna Gora i nadalje uspješno afirmisati vrijednosti demokratije i ljudskih prava kao njenih temeljnih opredjeljenja.

Krunić je saopštila je da će biti posvećena daljem intenziviranju angažmana Crne Gore u SE, prezentirajući plan svoga rada.

Izvor: Mina

Portal Analitika