Društvo

Studenti FPN-a imaju „pilulu protiv mržnje“

Studenti Fakulteta političkih nauka danas su počeli kampanju protiv ekstremizma, sa sloganom „Nohatepill“.
Studenti FPN-a imaju „pilulu protiv mržnje“
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Cilj kampanje je suzbijanje ekstremističkih oblika ponašanja. Mi smo se fokusirali na govor mržnje, kao blaži oblik ekstremizma, koji se zastupljen kod nas“, objasnila je za Portal Analitika Darja Šuković studentkinja FPN-a i članica PR tima kampanje.

Prema njenim riječima kampanja je počela danas nakon više od dva mjeseca pripreme. Kampanju vodi grupa studenata Fakulteta političkih nauka, pri Centru za društvena istraživanja u saradnji sa Dreksel Univerzitetom iz Filadelfije a pod pokroviteljstvom State Departmenta-a.

„Grupa kojoj se obraćamo jesu primarno studenti našeg fakulteta, ali i ostali studenti i svi zainteresovani. Vodimo onlajn kampanju na društvenim mrežama - Twitter, Instagram i Facebook. Takođe imamo i blog, danas je izašao prvi post“, rekla je Darja Šuković.

Kako kaže žele da skrenu pažnju ljudima tako što će im prikazivati primjere iz medija koji sadrže govor mržnje i pozivaju na nasilje.

„Onda kao lijek ili pilulu za to širiti pozitivne poruke studenata i profesora našeg fakulteta kroz određenje fotografije i videosnimke. Pisaćemo članke i postavljati citate i misli teoretičara na ovu temu“, objasnila je studentkinja FPN-a i članica PR tima kampanje.

K.Ć.

Portal Analitika