Region

Šešelj: Ne vraćam se, neka me hapse

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.
Šešelj: Ne vraćam se, neka me hapse
Portal AnalitikaIzvor

"Da vidimo kako će sada Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić da me hapse", rekao je haški optuženik Šešelj za Novosti i dodao da se nalazi u sjedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Najavio je da će poslije podne biti u Boru gdje će, kako kaže, govoriti na tribini SRS-a.

"Neka dođe policija. Ona hapsi. Ako dođe Žandarmerija, oni biju, moram da čuvam leđa. Neće biti lak posao da me hapse", naveo je lider radikala.

On tvrdi i da će država morati da ispoštuje vremensku proceduru o izručenju i da će u tom periodu "probati da ospori zahtjev Haga da se vrati, jer su mu u Holandiji sva prava ugrožena".

"Ja sam Haški tribunal pobedio. Oni su me protivpravno tamo držali 12 godina. Prekršili su moje pravo na suđenje u razumnom roku i uopšte me to ne interesuje", istakao je lider radikala za agenciju Beta.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala zatražilo je danas od Pretresnog vijeća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju lidera SRS-a Vojislava Šešelja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu, saopštio je danas Haški tribunal.

Predsejdnik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocijenio je da je Tribunal nastavio sa "čudnim i zbunjujućim odlukama".

Izvor: b92.net

Portal Analitika