NATO

GARČEVIĆ: U svim državam koje su se približavale NATO-u bilo je protivnika pristupanju

Svjesni smo da postoje oni koji ne misle da Crna Gora treba da bude članica NATO-a. Ne mislimo da je to što se u Crnoj Gori dešava neki izuzetak i da je država jedinstvena zato što o tome postoje različita mišljenja. Sve države koje su se približavale NATO-u imale su manje ili više sličnu situaciju, rekao je Garčević ocijenio je nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević na današnjem radnom doručku sa novinarima.
GARČEVIĆ: U svim državam koje su se približavale NATO-u bilo je protivnika pristupanju
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, dobro je da se o tome vodi dijalog a, kako smatra, uvijek postoji bar jedan argument više za članstvo u NATO-u.

“Uvijek postoji jedan argument više za članstvo, ovdje se radi prije svega o racionalnom izboru”, istakao je Garčević.

Ona je ukazao da nijedna od država koje su članice NATO-a nijesu napustile taj savez, “poslije 50 ili 70 godina bivstvovanja u njemu”.

- Da je to toliko loš i fašisoidan ambijent, da je toliko ambijent koji sputava, onda bi sigurno države koje baštine demokratiju odlučile slobodno da izađu, ne bi tamo ostale 70 godina – kazao je Garčević.

On je rekao da taj argument najbolje govori o prednostima članstva.

“On nije najsavršeniji jer ne postoji savršen model. Svaki model ima svoje greške, manjkavosti i izazove. Ali u datim okolnostima, u kojima danas živimo, ne postoji bolji model i zato mi treba da budemo dio tog modela”, kazao je on.

Garčević je podsjetio da je Koordinacioni tim novi aspekt kampanje započeo u drugoj polovini februara, ali i da su njegovi članovi već radili na tome mnogo ranije.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-2019244863
01.04.2015. 09:17

Jeste Garčeviću protivnika NATO, ali ni jedan protivnik svoje države, kao ovi zlosrećni sinovi u Crnoj Gori.

2
0