Abiznis

Samsung S6 i S6 EDGE uskoro u ponudi Telekoma

Samsung S6 i S6 EDGE naći će se krajem sljedećeg mjeseca u ponudi Telekoma, a svi zainteresovani već od danas mogu rezervisati uređaj preko Telekomovog Webshopa na stranici www.telekom.me.
Samsung S6 i S6 EDGE uskoro u ponudi Telekoma
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uređaji su prvi put predstavljeni na Svjetskom kongresu mobilne telefonije početkom marta u Barseloni, i izazvali su veliku pažnju javnosti, prije svega zbog jedinstvenog spoja elegantnog dizajna i vrhunskih performansi.

Samsung S6 i S6 EDGE opremljeni su izuzetno čvrstim Gorilla Glass 4 staklom čija je debljina samo 0,4 mm, što omogućava izradu vrlo tankih uređaja. Modeli imaju Quad HD Super AMOLED ekran veličine 5.1 inča, rezolucije 2560 x 1440 piksela. Brojna testiranja pokazala su da ovi uređaji imaju najjasnije boje od svih smartfona ili tableta na tržištu, najmanje odbljeska pri jakom svjetlu i najbolji kontrast.

Uređaji imaji dvije kamere, zadnju od 16 megapiksela i prednju od 5 megapiksela. Prednja (selfie) kamera omogućava fotografije bez zamagljivanja uz veći auto fokus. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije pružaju vrhunski kvalitet slike čak i u mraku.

S ugrađenom tehnologijom za bežično punjenje WPC i PMA, S6 i S6 EDGE postavljaju standard u industriji univerzalnog bežičnog punjenja. Kompatibilni su sa svakim bežičnim punjačem na tržištu, koji podržava standarde WPC i PMA. Omogućavaju i izuzetno brzo punjenje preko kabla, čak do 1,5 put brže u poređenju sa prethodnim modelom S5.

Nakon samo 10 minuta punjenja, S6 i S6 EDGE mogu raditi i do četiri sata. Novi memorijski sistem i flash memorija UFS 2.0 osiguravaju snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije.

Portal Analitika