Sci/Tech

Volvo osmislio reflektujuću boju u spreju da bi biciklizam bio sigurniji po noći

Volvo usmjerava pažnju i na sigurnost na dva točka. Švedski proizvođač automobila i dizajnerska firma Grey London su se udružili s Albedo100 kako bi stvoriti reflektujuću boju u spreju koja je vidljiva samo noću.
Volvo osmislio reflektujuću boju u spreju da bi biciklizam bio sigurniji po noći
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sprej se zove LifePaint, ali ustvari to nije boja, može se isprati, a traje oko 10 dana nakon primjene. Takođe, potpuno je nevidljiv dok ga ne osvijetlimo farovima automobila.

"Svake godine više od 19.000 biciklista bude povrijeđeno na cestama Velike Britanije" kaže Nik Konor, direktor u Volvo UK.

"Mi u Volvu vjerujemo kako je najbolji način da se preživi sudar da se on uopšte ne desi, predani smo da napravimo ceste sigurnijim mjestom smanjujući broj nesreća“, kaže Konor.

Volvo tvrdi da se LifePaint može sigurno primijeniti na odjeću, kacige, patike i ruksake. Sprej još uvijek nije dostupan svugdje po svijetu, može se kupiti samo u nekoliko prodavnica u Velikoj Britaniji, a ako prođe dobro Volvo bi mogao da počne da prodaje ovaj proizvod internacionalno.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.