Region

Tribunal naložio da se Šešelj vrati u Hag

Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom vijeću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu.
Tribunal naložio da se Šešelj vrati u Hag
Portal AnalitikaIzvor

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozvao je ranije Žalbeno vijeće da usvoji njegovu žalbu na odluku Sudskog vijeća o privremenom oslobađanju lidera SRS Vojislava Šešelja i da odbaci Šešeljev zahtjev da žalba Tužilaštva ne bude prihvaćena.

"Šešelj nije potkrijepio dokazima svoju tvrdnju da žalba Tužilaštva nije zasnovana na validnim pravnim motivima", navodi se u podnesku koji je Bramerc danas uputio Žalbenom vijeću, a koji je objavio Haški tribunal.

Žalba Tužilaštva kojom se traži poništenje odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu je primjereno zasnovana na Šešeljevim javnim aktivnostima, koje podrivaju osnove za njegovo privremeno oslobađanje, ističe se u podnesku.

Među tim aktivnostima navedene su Šešeljeve ponovljene izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, prijetnje ljudima koji sarađuju sa Tužilaštvom, izjave koje su uvredljive po žrtve, kao i Šešeljeve izjave i ponašanje koji dovode u pitanje humanitarne razloge vezane za njegovo zdrastveno stanje.

 

(blic.rs)

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Seseljevcu-"nalog"
30.03.2015. 12:36

Preostali normalni svijet mu vidi najbolji smjestaj u Hagu,tamo se i ugoio i sve benefite koristi.Nije Hag sto i Spuz. A ti gospodine NALOG nijesi imao vremena ni procitat podnaslov ,koliko si uzrujan.

2
2
? ?
30.03.2015. 14:05

,,,,Žalbeno vijeće Haškog tribunala zatražilo je danas od Pretresnog vijeća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju lidera SRS-a Vojislava Šešelja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu, saopštio je danas Haški tribunal.,,,, zatražilo je danas od Pretresnog vijeća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju lidera SRS-a.. JESU li OPOZVALI ??????????????????????????????????

3
1
N NALOG ?
30.03.2015. 11:51

Tribunal naložio da se Šešelj vrati u Hag NASLOV -je MANIPULATIVAN. DAKLE nije TRIBUNAL nista naredio ,vec PREDLOZIO: .....Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom vijeću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu. Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ON ne donosi ODLUKU ! A najmanje zalbeno vijece-vijece pise ZALBE a VIJECE SUDIJA-TRIBUNALA prihvata ili ne prihvata za sada ODBACUJE NALOGE!

5
2