Politika

DPS O BERANSKIM VLASTIMA: "Bez rezultata, samo političko zapošljavanje"

Nakon 365 dana vršenja vlasti u Beranama, koaliciji "Zdravo Berane" nema se šta ocijeniti, osim obećanja i partijskog zapošljavanja, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.
DPS O BERANSKIM VLASTIMA: "Bez rezultata, samo političko zapošljavanje"
Portal AnalitikaIzvor

"Na početku mandata ova koalicija je bila sastavljena od Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta. Danas nju čine obezglavljeni Demokratski front, SNP u tri kolone, Nova sa naljućenim Danilovićem, PzP bez svojih glasača", saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su naglasili da je trenutno u redovima koalicije "Zdravo Berane"partijski prelazni rok uz, dok sada, kako tvrde, nezabilježenu partijsku korupciju.

"Stoga Lekićevci, Milićevci, Bečićevci, Damjanovićevci, Danilovićevci svjesni da trče posljednji krug pokušavaju da stari mandat „moralno odnesu“ u nove partije", navodi se u saopštenju uz tvrdnju da je vlast u Beranama nastavila retoriku predizbornih obećana.

"Oni su, najprije i najhitnije, obećanjima u Beranama „otvorili“ dvije sanitarne deponije: Šemovac na desnoj, a Rujiške laze na lijevoj strani Lima. Ova obećanja su njihov standard, zbog čega se nameće pitanje: Zašto se i dalje, kada imaju dvije deponije, uz ogromne finansijske troškove, otpad odvozi na podgoričku deponiju?", saopšteno je.

U DPS-u smatraju da je koalicija "Zdravo berane"u proteklom periodu vršila samo partijsko zapošljavanje, o" čemu u medijima govore i njihovi najbliži saradnici, a i sam predsjednik Dragoslav Šćekić saopštava da je zaposlio 30-tak partijskih ljudi, ali izostavlja dio rečenice da je taj broj na mjesečnom nivou".

"Jasno se vidi i zaključuje da je ova neodgovorna družina imala samo jedan izborni program: partijsko zapošljavanje. No, ovih dana su pod stresom zbog naredbe Ministarstva finansija vezanom za regulisanja viška radnika. Ali i u ovom poslu, nezdrava koalicija, želi da bude `na visini`, te  pokušava da  pravi spiskove partijskih neistomišljenika u institucijama Opštine, želeći tom metodom i tim kriterijumom  da riješi zadatak od strane Ministarstva.", saopštili su u Demokratskoj partiji socijalista, istakavši d vlasti u Beranama nijesu kandidovale nijedan novi kapitalni projekat, ali da "imaju mogućnost da prate nekoliko višemilionskih kapitalnih projekata koje smo im ostavili u završnim fazama i time izađu iz svog zatvorenog svijeta obećanja".

rtcg.me

Portal Analitika