Abiznis

Ukupna dugovanja crnogorskih opština 372 miliona EUR

Ukupna dugovanja crnogorskih opština po osnovu kredita i neizmirenih obaveza na kraju prošle godine iznosila su 286,13 miliona EUR, pokazali su najnoviji podaci Ministarstva finansija.
Ukupna dugovanja crnogorskih opština 372 miliona EUR
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko se tome doda nešto više od 86 miliona EUR koliko opštine duguju za porez, ukupna dugovanja prelaze 372 miliona EUR, pišu Dnevne novine.

U najtežoj situaciji i dalje je Opština Budva, čija dugovanja iznose skoro trećinu ukupnog zaduženja lokalnih samouprava.

Kreditne obaveze metropole turizma dostigle su 65,93 miliona EUR, dok su njene neizmirene obaveze na kraju prošle godine bile 33,13 miliona. Budvanske vlasti su početkom decembra prošle godine za neisplaćene poreze i doprinose na zarade zaposlenih dugovale 8,3 miliona EUR.

Predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović, tvrdi da se posljednje dvije godine redovno uplaćuju porezi i doprinosi zaposlenima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.