Fudbal

Kašćelan: Crnogorci su gostoljubivi, a sada nas gledaju kao varvare!

Vezista Mladen Kašćelan govorio je za sajt svog kluba Arsenala iz Tule nakon mučnih scena pod Goricom koje su dovele do prekida kvalifikacione utakmice između crnogorske i ruske reprezentacije.
Kašćelan: Crnogorci su gostoljubivi, a sada nas gledaju kao varvare!
Portal AnalitikaIzvor

Šta osjećate nakon svega šta se dogodilo?

- Mnogo sam razočaran. Stidim se. Želim da se izvinim svim iskrenim i pravim navijačima. Radujemo se velikoj fudbalskoj predstavi, svi očekuju meč Crne Gore i Rusije, a na kraju dobijemo veliki skandal. Sada nas gledaju kao varvare, a to je za mene jako neprijatno. Tvrdim da su Crnogorci otvoreni i gostoljubivi, a Rusi su naši stari prijatelji. Žao mi je što je na stadion došlo desetak budala koje su pokvarile sve. Oni ne brinu o fudbalu, ne poštuju zakon, nemaju pojma kako da se ponašaju među ljudima. Baklja koja je pogodila Akinfejeva, zatim kovani novac koji je doletio na teren, upaljači - to su užasne stvari. Nadam se da se više nikada neće ponoviti. Mislim da u ovoj situaciji 95% rivala ne bi nastavilo meč, ali Rusi su pokazali spremnost da igraju - rekao je Kašćelan.

Priča se da je sve ovo moglo da bude provokacija?

- Ne znam. Navijači na stadionu su razvili veliki transparent na kojem je pisalo: Crna Gora, Srbija, Rusija - pravoslavna braća zauvijek. Nešto u tom smislu. Mi nikada nijesmo imali i, vjerujem, nećemo imati problema u komunikaciji sa Rusijom.

Šta očekuješ nakon svega? - Ne mogu očekivati ništa dobro za nas poslije svega što se dogodilo i prekida u 67. minutu. Spremni smo za najgore. UEFA će donijeti odluku. Znam samo da sam tog 27. marta doživio najgore trenutke u svojoj karijeri - zaključio je Kašćelan.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika