Svijet

Sveštenik brani Lubica

Sveštenik luteranske crkve u rodnom mJestu kopilota Andreasa Lubica u NJemačkoj, Mihael Ditrih izjavio je da zajednica stoji uz njega i njegovu porodicu.
Sveštenik brani Lubica
Portal AnalitikaIzvor

Sveštenik Ditrih govorio je za AP nakon crkvene službe u nedJelju posvećene žrtvama nesreće i podršci njihovim porodicama.

"Kopilot, njegova porodica pripada našoj zajednici, i mi stojimo pri tome, mi ih prihvatamo i to nećemo kriti, i želimo da posebno podržimo ovu porodicu", rekao je Ditrih.

Francusko tužilaštvo još nije ispitalo porodicu "iz uljudnosti i poštovanja prema njihovom bolu", rekao je tužilac iz Marseja Bris Robin. 

Sveštenik je rekao da je poznavao Lubica kao tinejdžera, kada je pohađao vJersku nastavu prIJe 13 godina, i njegovu majku, koja je povremeno svirala orgulje u crkvi. 

"Ovo je neshvatljivo za mene, za nas, za svakog ko je znao porodicu. Iz onog što sam čuo nije bilo očiglednih znakova da ima ičega u pozadini što bi moglo da dovede do ovoga", rekao je Ditrih. 

Istražitelji pokušavaju da shvate šta je natJeralo Lubica da se zaključa u kokpitu i ignoriše pozive svog kolege, pilota, da ga pusti unutra, prIJe nego što je avion udario u planinu. 

Portal Analitika