Turizam

ŽABLJAK: Durmitor Sport kamp

Durmitor Sport kamp nastao je na ideji da se idealni uslovi koje nudi oblast Durmitora za pripreme sportskih ekipa iskoriste, kako bi sportisti iz Crne Gore ali i ostalih država odradili kvalitetne visinske pripreme u ljetnjem periodu, saopštili su organizatori i vlasnici kampa.
ŽABLJAK: Durmitor Sport kamp
Portal AnalitikaIzvor

„Kao sportski radnici - Luka Žugić(dugogodišnji profesionalni skijaš, član Skijaškog saveza Crne Gore), Milan Anđelić (magistar košarke u Crnoj Gori) i Branimir Bogdanović (bivši profesionalni košarkaš) poslije dužeg istraživanja došli smo do podatka da više od dvije hiljade djece iz Crne Gore odlazi na kampove van Crne Gore tj na planine u okruženju (Zlatibor, Kopaonik, Tara, Goč) pored našeg Durmitora koji zadovoljava sve uslove za pripreme sportista svih profila“, navodi se u saopštenju.

Želja organizatora je da uz dobru organizaciju kampa, obezbjeđivanje adekvatnih smještajnih kapaciteta, sjajnih uslova za trening, vrhunskih stručnjaka za rad sa djecom, bogatim programom i gostovanjima proslavljenih sportista iz zemlje i regiona pokrenu revoluciju u crnogorskom sportskom turizmu i napokon iskoristimo sve prirodne i antropogene potencijale koje nudi ovaj grad na 1500 metara nadmorske visine.

„Finansijski uslovi u kampu su više nego povoljni I sa ostvarenim cijenama smo najpovoljniji u Crnoj Gori i u regionu. Cilj naše inicijative je da prevashodno privučemo što veći broj djece koja se bave košarkom, kao jednim od najpopularnijih sportova kod nas, ali i ekipa iz ostalih sportova, kao što su odbojka, rukomet, karate, džudo itd. Vrijeme trajanja kampa je od 15.06. do 01.09.Smjene će trajati 7 dana, 10 dana i individualni košarkaški kamp u trajanju od 21 dan. Kamp od 21 dan je prvi i jedini te vrste u zemlji i region, sa djecom tehniku radi trener Milan Andjelić, kondiciju vodi trener Vuk Medigović i jogu vodi trener Marko Popović. Obezbijedili smo dva otvorena terena, školsku salu i sportski centar, kao i dvije velike hotelske prostorije (za borilačke sportove). Plan i program po kojem kamp radi mora da se odvija nesmetano i da njegova realizacija ne zavisi od vremenskih uslova. Za smjestaj i ishranu većeg broja polaznika kampa ugovorili smo hotel Planinku. Smjestaj je na bazi punog pansiona sa ishranom po modelu šveckog stola. Za seniorske i manje brojne ekipe imamo na raspolaganju ostale hotele na Žabljaku i privatni smještaj. Za polaznike kampa smo obezbijedili i sportsku opremu dres I majce. Cjelokupan iznos kampa može se uplatiti preko Hipo Alpe Adria Banke do 9 mjesečnih rata bez obzira preko koje banke se prima plata. Roditelji cija djeca su u kampu za to vrijeme ostvaruju popust od 20% na sve usluge u hotelu Planinka“, zaključuje se u saopštenju

Portal Analitika