Crna hronika

Policija u dvije akcije zaplijenila više od kilogram heroina, uhapšeno 5 lica

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Sektora kriminalističke policije su za dvije nedjelje zaplijenili preko kilogram heroina (1.050 grama), koji je, kako se sumnja, bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji, saopšteno je iz Uprave policije.
Policija u dvije akcije zaplijenila više od kilogram heroina, uhapšeno 5 lica
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Grupe za suzbijanje droga Berane, Bijelo Polje i Pljevlja prekjuče su osujetili pokušaj rasturanja opojne droge heroin, lišili slobode tri lica i pronašli i oduzeli oko 450 grama ove opojne droge.

Slobode su lišeni A.A. (33), D.K. (32) i A.V. (26) iz Sremske Mitrovice, državljani Republike Srbije, koji su, kako se sumnja, imali namjeru da oko 450 grama heroina koji su prokrijumčarili iz Republike Srbije stave u promet, odnosno u tzv. uličnu prodaju na području opština Berane i Bijelo Polje.

Vrijednost 450 grama heroina, koji bi bio prodat na ilegalnom uličnom narko tržištu – što znači da bi bio sječen – dakle miješan sa drugim supstancama i prepakivan u manja pakovanja pa zatim stavljan u promet, iznosi oko 25.000 eura.

Naime, službenici ove Grupe su, raspolažući operativnim saznanjima da će ova lica, 27. marta 2015. godine, u jutarnjim časovima ući u Crnu Goru i prokrijumčariti od oko pola kilograma heroina namijenjenog uličnoj prodaji, te da će se primopredaja heroina izvršiti u blizini jednog motela u Mojkovcu, organizovali i sproveli akciju njihovog opserviranja i lišenja slobode.

Policijski službenici su stoga pratili dva vozila – jedno u kojem su se ova tri lica dovezla iz Srbije, beogradskih registarskih oznaka, i drugo u koje je jedan od osumnjičenih, A.A. u međuvremenu prešao.

Osumnjičeni A.A. je lišen slobode na području Mojkovca, u blizini jednog motela, kada je izašao iz vozila u koje je prešao. Kod njega je ličnim pregledom, ispod jakne, pronađeno pakovanje sa praškastom materijom, težine oko 450 grama, za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Druga dva lica, D.K. i A.V, slobode su lišena na drugoj lokaciji na području Mojkovca, nakon što su promijenila pravac kretanja i krenula da se velikom brzinom vozilom vraćaju, odnosno udaljavaju u pravcu Bijelog Polja.

U lišenju slobode osumnjičenih učestvovali su i službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac.

Kriminalistička obrada osumnjičenih upućuje na sumnju da su ova lica heroin, koji su krijumčarila iz Republike Srbije, duži period rasturala odnosno stavljala u uličnu prodaju na području Berana i Bijelog Polja.

Osumnjičeni A.A, D.K. i A.V. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. ZVDT im je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Zaplijenjeni heroin biće upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Podsjećamo da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja -  Grupe za suzbijanje droge Podgorica, 13. marta 2015. godine,  u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, lišili slobode dva lica kod kojih su pronašli i zaplijenili oko 600 grama opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom uličnom narko tržištu iznosi 35.000 eura, a koji je takođe, kako se sumnja, bio namijenjen uličnoj prodaji i to na području Podgorice.

 Aktivnosti na sprječavanju krijumčarenja i distribucije, pronalasku i zapleni opojnih droga se nastavljaju, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika