Svijet

Kalif Islamske države suprugu upoznao na Fejsbuku!

Abu Bakir al-Bagdadi, kalif Islamske države koja trenutno teroriše pošteni svijet na Bliskom istoku, svoju je ženu Sudžidu al-Dulaimi upoznao ni manje ni više nego na internetu.
Kalif Islamske države suprugu upoznao na Fejsbuku!
Portal AnalitikaIzvor

Neki bi rekli sada da su čudni putevi Gospodnji, dok bi drugi ukazali da je u pitanju licemjerje osobe koja ima namjeru da uništi Zapad. Bilo kako bilo, Abu Bakir al-Bagdadi i Sudžida al-Dulaimi su se upoznali na internetu.

Abu Bakir al-Bagdadi, kalif Islamske države koja trenutno teroriše pošteni svijet na Bliskom istoku, svoju je ženu (jednu od nekoliko) Sudžidu al-Dulaimi, koja je decembra lani uhapšena zajedno sa njihovom ćerkom od strane libanskih bezbjednosnih službi u blizini granice sa Sirijom, upoznao ni manje ni više nego na internetu!

Sudžida je izgleda znatno mlađa od svog kalifa, i vrlo je moguće da ga je vidjela kao dobar “ulov” kada se prije nekoliko godina nakačila na internet u namjeri da sebi nađe novog džihadistu, nakon što joj je dotadašnji muž – inače takođe islamista – poginuo. Na kraju krajeva, al-Bagdadi ima pod svojim zapovjedništvom nekoliko desetina hiljada naoružanih ljudi, a to nije mala stvar.

Bezbjednjaci sa kojima je NBC imao kontakt nisu specifikovali na kom su se forumu ili sajtu upoznali, pa je stoga i naše stavljanje Fejsbuka u naslov nategnuto, ali realno gledano nije nemoguće. Međutim, to i nije toliko bitno, pošto je internet u cjelini i sam po sebi proizvod “trulog Zapada” koji Abu Bakir želi da uništi. A pored toga, nalaženje žene na internetu, pa to baš zvuči “moderno” i “zapadnjački”, zar ne?

Ona nažalost nije usamljeni slučaj, postoji mnogo djevojaka i žena koje na internetu traže džihadiste za muževe. Američki FBI je pre nekoliko mjeseci presrio četiri žene, od toga tri tinejdžerke iz Kolorada, koje su pokušale da se dokopaju Sirije i udaju za borce Islamske države. (Novosti)

Portal Analitika