Turizam

Završen Ski fest na Žabljaku

Tradicionalni zimski festival sportske rekreacije, popularni Ski fest, u organizaciji Crnogorskog saveza "Sport za sve", završen je danas na Žabljaku. Više od 200 učenika iz svih gradova Crne Gore i gostiju iz Srbije i Bosne i Hercegovine, protekla tri dana takmičili su se u sportskim i rekreativnim disciplinana na skijaškim terenima Javorovače
Završen Ski fest na Žabljaku
Portal AnalitikaIzvor

Uz obilje snijega i ne uvijek lijepog vremena - bilo je  kiše i mećave, rekreativci su se družili, a to je i najvažniji cilj manifestacije, kažu učesnici.

"Ovdje sam čertvrti put i uslovi za takmičenje su dobri, ali rezultati nijesu važni, važno je druženje. Ima nas iz svih krajeva Crne Gore i to je dobro, najviše je učesnika s primorja. Za nas sa sjevera nije neobično da krajem marta snijeg bude skoro metar visok na Žabljaku, ali za njih jeste, te je druženje je izvanredno kao i zabava u hotelu Planinka", kazao je Medojević.

Učešćem  je zadovoljan i Radosav Blečić iz Podgorice.

"Dolazim svake godine, prezadovoljan sam, druženje, snijega dovoljno i veoma je dobrog kvaliteta za ovo doba godine, organizacija takođe," navodi Blečić.

Slično mišljenje ima i Milan Bojanić došao je iz Budve. "Jako je lijepo, sve je dobro organizovano, jedno lijepo druženje, snijega dovoljno, poželio bih da se ovo nastavi", kazao je on.

Iako su druženje i popularizacija sportske rekreacije bili glavni ciljevi manifestacije, Festival je imao i svoje pobjednike.

U konkurenciji dama do 35 godina u sve tri alpske discipline pobijedila je Ana Vujović (CGMe) a preko 35 godina starosti Lidija Pejović iz iste ekipe bila je prva u slalomu, a u veleslalomu i paralelslalomu Vesna Vujošević (CBCG).

Kod muškaraca prvo mjesto pripalo je Nemanji Rakočeviću (IRF) u slalomu a Predragu Kneževiću (CGES) u veleslalomu i paralelslalomu.

Ekipa barskog Vodovoda najbolja u odbojci na snijegu

U konkurenciji preko 35 godina u disciplini slalom najuspješniji je bio Živko Dragošević (CGES) a u veleslalomu i paralelslalomu Miodrag Popović (PSD Durmitor). U konkurenciji preko 50 godina prva mjesta pripala su Milanu Bojaniću (DSR Budva) i Mini Šamšalu (PSD Durmitor).

U rekreativnim disciplinama - odbojka na snijegu pobijedila je ekipa barskog Vodovoda, a u fudbalu na snijegu ekipa Plantaža.

Iz Plantaža dolaze i najbolji šahisti, a u stonom tenisu prvaci su bili ekipa "Riveko" u muškoj i CGES u ženskoj konkurenciji, obje iz Podgorice.

U izradi figura od snijega pobijedila je ekipa CGES sa figurom "Sniježni džoker".

Zimski festival sportske rekreacije na Žabljaku završen je danas, a sudeći po vremenskim uslovima sezona zimskih sportova još nije. (Portal RTCG)

Portal Analitika