Politika

GO Nove snažno za ostanak u DF-u, DANILOVIĆ: Sjutra ću saopštiti da li ostajem u Novoj

Glavni odbor Nove srpske demokratije podržao je na današnjoj sjednici stavove Predsjedništva stranke da Nova treba da ostane u Demokratskom frontu i nastavi rad u zajedničkom poslaničkom klubu. Zamjenik predsjednika stranke Goran Danilović glasao je protiv tih stavova Predsjedništva i sjutra će saopštiti da li napušta stranku. Prema nezvaničnim saznanjima Portala Analitika Danilović će sjutra najvjerovatnije napuštiti stranku sa još desetak članova GO.
GO Nove snažno za ostanak u DF-u, DANILOVIĆ: Sjutra ću saopštiti da li ostajem u Novoj
Portal AnalitikaIzvor

Kako je novinarima kazao nakon sjednice GO porparol Nove Jovan Vučurović  od 111 članova GO samo je 12 bilo protiv stava da Nova ostane u okviru DF-a dok je troje bilo uzdržano. Protiv ove odluke bio je i zamjenik predsjedika Nove Goran Danilović koji je Glavnom odboru i predložio da Nova napušti DF i ostvari bližu saradnju sa novoosnovanim političkim subjektom Miodraga Lekića.

- I pored činjenice da smo snažno podržavali da Miodrag Lekić ostane na čalu DF-a sa žljenjem konstatujemo da je on odlučio da nastavi samostalni politički angažman. Konstatujemo da je Nova uložila sav svoj potencijal u stvaranje DF-a koji bi bio genreator promjena u Crnoj Gori. Oštro se protivimo bilo kakvom pokušaju dezintegrisanja DF-a i dajemo punu podršku svim oblicima zajedničkog djelovanja posebno ističemo važnost funkcionisanja jedinstvenog poslničkog kluba u Skupštini Crne Gore – rekao je novinarima nakon sjednice GO porparol Nove Jovan Vučurović.  On je naveo da je GO zadovoljan činjenicom da su sve stranke konstituenti DF-a izrazile spremnost da se najjači opozicioni subjekt očuva i nastavi svoju misiju.joleokoko

Upitan da li su razgovarali o organizovanju protesta, Vučurović je rekao da su danas razgovarali o ovim zaključcima, a da će o svemu ostalom pričati narednih dana.

Posljednjih par nedelja spekulisalo se da će zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović napuštiti partiju i pridružiti se Demosu Miodraga Lekića. Danilović je ipak kazao da će se tek sjutra oglasti vezano za svoje dalje korake.

- Znam da ću vas razočarati danas ali ćete o mom stavu  morati da sačakete 24 sata.  

Odgovarajući na pitanje „da li ste i dalje član Nove“ Danilović je odgovorio:

- Dok vam to javno ne kažem - jesam član. Moje kolege znaju što sam im rekao danas pa stoga pozivam na malo strpljenja – rekao je Danilović. Prema nezvaničnim saznanjima Portala Analitika Danilović će sjutra najvjerovatnije napuštiti stranku sa još desetak člnova GO.

Danilović je ranije rekao da se iz pojedinih krugova plasira priča da je već otišao iz Nove kako bi njegov predlog da Nova formira svoj klub poslanika imao što manje pristalica.

On je govorio da predlog za napuštanje DF-a nije protiv Nove nego za Novu i da neko želi da mu nanese štetu.

B.K.

foto: RTCG

Portal Analitika