Zanimljivosti

Zdravi začini za vašeg psa

Poznat kao dodatak za picu, origano sadrži visoki nivo antioksidansa i flavonoida. Ovaj netoksični začin koristi se za umirivanje problema želuca, dijareje i gasova.
Zdravi začini za vašeg psa
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pored toga što je utvrđeno da imaju antikancerogeno djelovanje, ovi začini osvježavaju dah, smanjuju tegobe želuca, a pritom su sigurni za pse. Pročitajte koji su to začini zdravi za vašeg psa.

Origano: Poznat kao dodatak za picu, origano sadrži visoku razinu antioksidansa i flavonoida. Ovaj netoksični začin koristi se za umirivanje problema želuca, dijareje i gasova.

Ruzmarin: Ova biljka je bogata željezom, kalcijumom i vitaminom B6. Takođe, ovaj začin se pokazao kao dobar antioksidans, a pritom je siguran za pse.

Bosiljak: Ova biljka je vrlo zdrava za sve nas. Djeluje kao antioksidans, a poznata je i po antivirusnim i antimikrobnim svojstvima. Sljedeći put kada spremate jelo sa svježim bosiljkom, začinite malo i obrok vašeg psa.

Peršun: Ova lisnata biljka bogata je flavonoidima, antioksidansima i vitaminima, a takođe sadrži i likopen i karoten. Peršun se već dugo koristi za liječenje pasa, a najčešće za umirivanje želuca ili osvježavanje daha.

Za male pse dodajte tek malo začina, a za velike ne više od jedne kašike.

Takođe, začine možete koristiti i u smjesi za poslastice.

Izvor: zivotinje.rs; foto: index.hr

Portal Analitika