Zabava

Kim Katral: Seks počinje u glavi

Čuvena “Samanta” iz serije “Seks i grad”, glumica Kim Katral (58) u kratkim crtama piše za Guardian o muškarcima, starenju u Holivudu i zašto je srećna iako nema djecu.
Kim Katral: Seks počinje u glavi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Idem svuda i vrlo sam prilagodljiva, sve dok sa sobom mogu nositi svoju mačku. Kobi (mačka) je takođe vrlo prilagodljiva, iako ima 17 godina. Do sad je putovala u Liverpul, Čičester, London, Toronto, Vankuver i Los Anđeles. Moram da je povedem, ili mi napravi probleme.

I dalje se vezuje stigma za ljude koji ne žele da imaju djecu. Ali, slušajte: ne mislim da postoji dijete na svijetu koje zahvaljuje svojim roditeljima na pelenama koje su im promijenili. Iako sam oduvjek mislila da ću imati porodicu, imala sam druge načine da kanališem materinski instinkt i mislim da mladi ljudi mogu da se povežu sa mnom, zato što drugačije živim od njihovih roditelja.

Korjenima sam vezana za pacifički sjeverozapad. Kupila sam kuću na ostrvu Vankuver, tik uz more i magično je - tokom cijelog dana gledam morske lavove. Kad sam se preselila ovdje, mislila sam da ću morati da se vratim u Njujork zbog njihove rike. Sada mi je to uspavanka.

Nisam željela da igram Samantu u “Seks i grad”. Tada sam napunila 41 godinu i pomislila sam: ‘O ne, ne mogu ponovo da igram fatalnu ženu”.

Sada mi se čini da su osobe koje imaju 40 godina veoma mlade. Pedesete su nove četrdesete. Zbog toga moje dvadesete djeluju kao praistorija.

Menopauza je bila otrežnjenje. Mnogi o tom periodu govore negativno, ali ja sam je vidjela kao početak nove faze – konačnog poglavlja. Pitala sam se: ‘Šta da radim u narednih 30 – 40 godina i s kim?’

Holivud još ne zna kako da se nosi s problemima koji pogađaju starije žene. Ne vidim sebe u većini filmova ili serija koje se prave, čak ni u reklamama i dalje mislim da su najbolje uloge pozorišne.

Svi muškarci s kojima sam bila su bili prijatnog izgleda. Ali za mene, seks počinje u glavi. Ono što se dešava ispod, ne čini da nekog želim da posjedujem; to je obično neka sitnica, ili smisao za humor.

Svi u mojoj porodicu su vrlo studiozni, dok sam ja bila dijete koje je željelo da ide svojim koracima. Mislim da se niko nije iznenadio kad sam rekla da želim da glumim.

Moj posao je vjerovatno razlog zbog kog imam tri propala braka. Iako sam te muškarce mnogo voljela, mislim da nisam uzela u obzir prirodu moje prave ljubavi. Izuzev prvog puta: tada sam bila premlada, a mom momku je bila potrebna zelena karta“, ispričala je poznata glumica.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika