Društvo

Sajam američkih fakulteta sjutra u KIC-u

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici organizovaće sjutra Sajam američkih fakulteta u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”.
Sajam američkih fakulteta sjutra u KIC-u
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sajam će, kako se navodi, biti otvoren za srednjoškolce i studente, njihove roditelje i ostale zainteresovane za informacije o fakultetima i univerzitetima u SAD.

"Diplomate Ambasade SAD u Podgorici i bivši studenti američkih univerziteta iz Crne Gore i SAD odgovaraće na pitanja o studentskom životu u Americi i dijeliti promotivne materijale sa univerziteta na kojima su studirali", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će savjetnice novosnovanog Obrazovnog savjetodavnog centra mreže EducationUSA odgovarati na pitanja o proceduri apliciranja, mogućnosti finansijske podrške studentima i ostalim temama.

Predstavnice te mreže će održati prezentacije o apliciranju na osnovne i postdiplomske studije u SAD, a predstavnici Konzularnog odjeljenja Ambasade SAD imaće prezentaciju o studentskim vizama.

Sajam je, kako je saopšteno, dio šireg projekta na kojem sarađuju Ambasada SAD, Obrazovni savjetodavni centar mreže EducationUSA i Međunarodni akademski centar iz Beograda čiji je cilj da se zainteresovanim crnogorskim učenicima i studentima predoče mogućnosti studiranja u SAD.

Izvor: MINA; foto; podgorica.usembassy.gov

Portal Analitika